Blog in novice

Nasveti, akcije in zanimivosti

Obisk Šrilanke

Država: Šrilanka

Čas potovanja: januar 2014, 12 dni

Obiskana mesta: Kandy in Negombo

Prenočišče

Spala sva v hotelu CLUB HOTEL DOLPHIN. Celoten aranžma sva si poiskala in plačala že pri agenciji. Hotel je bil zelo dober in na forumu zelo priporočen. Je tudi precej blizu letališča. Vse je bilo res na nivoju. Imela sva sobo v bungalovu.

Prevozi po Šrilanki

Od letališča do hotela sva se peljala z mini busom. Na izlete pa sva šla z kombijem in tuk tukom. Ta tuk tuk je res zelo praktično prevozno sredstvo in zelo poceni ( nekje 14$ za dve osebi za približno 4 ure izleta) z vstopnino.

Hrana in pijača

V prvi vrsti je treba izpostaviti sadje, ki je fenomenalno, meni in marsikomu nepoznano. Drugih nekih izkušenj pa žal nimam.

Cene, stroški in menjava danarja

Strošek je kar precejšni (skoraj 4000€ za dve osebi) za hotel in dva vodena izleta z vstopninami, ki sva jih vzela na plaži. Preko agencije so cene za izlete višje. Ob vstopu v državo si je potrebno na letališču urediti vizum, ki stane 35$ na osebo. Cepljenja niso potrebna. V trgovinah se da plačati z dolarji in evri. Možnost barantanja seveda obstaja sploh pri spominkih, vendar so kar trdi pogajalci.

Nevarnosti, opozorila, neprijetnosti

Izkušnje so bile same zelo dobre. Počutila sem se zelo prijetno in varno tudi, ko sva bila na izletih v mestu in na ribji tržnici med domačini. Moram povedat, da so domačini zelo prijazni in tudi vsiljivi niso. Vsaj moje izkušnje so bile take.

Priporočila za ogled na Šrilanki

Midva sva obiskala tri Budistične templje (Bahirawakanda, Sri Dalada Maligawa) oba v mestu Kandy in najstarejši tempelj v Negombu, Pinnawala (park za slone), tovarno čaja Geragama, Spice & Herbal Garden, ribjo tržnico v Negombu, jahanje slona. Vse je bilo zelo zanimivo. Le na ribji tržnici je bilo od začetka kar hudo, saj se je bilo potrebno navaditi na vonj. Za izlete sva imela osebnega vodiča.

Več fotografij najdete na Vodič.com Facebook strani.

Potovala je Sabina Repolusk