Poceni letalske karte

Preverite cene za letalske karte

Nakup poceni letalske karte je zelo enostaven, potrebno je edino znati uporabljati iskalnike za letalske karte in upoštevati druge nasvete za iskanje (nekaj jih najdete spodaj).

Najdite ugodne letalske karte

Iskalnik za primerjavo cen in iskanje ugodnih kart najdete na spodnji povezavi:   Iskalnik za letalske karte

Spodaj najdete uporaben iskalnik za rezervacijo letalske karte, preko katerih tudi sami rezerviramo, ko se odpravljamo na potovanje.  Z njem lahko preverite najnižje cene za letalske karte, le-te pa tudi enostavno kupite preko povezave, ki se vam bo pokazala. Pri akcijah, ki jih objavljamo med novicami, zraven dodamo tudi povezavo do nakupa letalske vozovnice ali na iskalnik za iskanje najcenejše letalske karte.

Iskalnik za letalske karte

Rezervacija najcenejše letalske karte

poceni letalske karte

Letalske karte

Preko spleta lahko najdemo cenejše letalske karte, kot jih dobimo pri turističnih agencijah. Pri tem moramo upoštevati nekaj nasvetov, da lahko najdemo in kupimo letalsko vozovnico po bolj ugodni ceni.

Nasveti za nakup poceni letalske karte

Cena letalske karte je v osnovi odvisna od ponudbe in povpraševanja ter akcij letalskih družb. Upoštevajte spodnje predloge pri naslednjem nakupu letalske karte.

Hiter nakup – Nasvet, ki ga boste največkrat slišali je, da morate letalsko karto kupiti čim prej oz. vsaj 6 mesecev pred odhodom. Zraven ugodne cene, ko je na voljo še veliko kart, lahko tako prihranite veliko živcev in se mirno pripravite na potovanje.

Akcije za letalske karte – Kot pri vseh drugih stvareh, tudi letalske družbe ponujajo različne akcije za nakup letalske karte. Včasih je to za nakup v določenem obdobju, včasih na določeni relaciji.

Čas nakupa in dan letenja – Cene za letalsko karto se lahko spremenijo tudi tri krat dnevno. Statistično naj bi bil najboljši dan za nakup karte torek, sreda pa najboljši dan za letenje. Dnevi preko vikenda so običajno dražji. Vedno preverite +/- 3 dni za odhod in prihod.

Opozorila za gibanje cene – Na določenih straneh, kot je Kayak.com, si lahko naredite opozorila za ceno “price alert”, kjer vas o spreminjanju cene obveščajo na vaš email. Koristna stvar je tudi funkcija “fare charts”, kjer na grafu vidite približno kako se bo gibala cena letalske karte glede na dan odhoda in glede na to prilagodite svoje iskanje.

Open Jaw  (škarjasti let) – Oblika letalske karte, ko mesto odhoda in povratka ni enako. Iz Munchna letimo v Bangkok in se vrnemo v Milano ali pa letimo iz Dunaja v Bangkok in se vračamo iz Singapurja na Dunaj. Na tak način lahko dobimo bistveno cenejšo letalsko karto, vendar se nam lahko povečajo stroški za transport na letališče in čas potovanja.

Najcenejša ni vedno najboljša – Najcenejša letalska karta ni vedno tudi najbolj primerna. Skrbno moramo preveriti čas letenja, saj se lahko pojavijo dolga čakanja na letališčih, kjer zraven izgubljenega časa zapravimo tudi veliko denarja, saj so cene na letališčih visoke.

Denar na “stand by” – Vsekakor moramo imeti denar pripravljen, saj lahko akcije in posebne ponudbe za letalske karte trajajo samo en dan, tako kot je to npr. pri KLM, kjer vsako sredo objavijo eno znižano letalsko karto. Najbolje je, da si uredimo kreditno/debetno kartico in imamo dovolj visok limit za plačilo željene karte.

Prijava na novice – Zraven letalskih družb, ki objavljajo svoje akcije, je na spletu kar nekaj spletnih strani, ki povzemajo te akcije in jih objavljajo. To je še posebej primerno, če potujete več krat ali če nimate striktno izbranega cilja in se v določeno državo lahko odpravite tudi na podlagi poceni letalske karte. Tudi na naši strani objavljamo nekatere znižane letalske karte.

Nizkocenovne letalske družbe – Preverite, če določene linije pokrivajo kakšne nizkocenovne letalske družbe. Za Evropo so popularne: Easyjet, Ryanair, AirBerlin, Pegasus, Wizzair, za Azijo: Air Asia, Air Arabia itd.

Primerjava z iskalniki – spletni iskalniki vam naredijo večji del pri iskanju poceni letalske karte, če jih znate pravilno uporabljati. Preverite katere iskalnike za letalske karte priporočamo na Vodič.com in preverite njihove funkcije.

Nove letalske linije – Akcije letalskih družb so povezane tudi s promocijo novih linij. Na začetku veliko krat ponudijo ugodne letalske karte in s tem pomagajo pri promociji nove letalske linije.

Katere letalske družbe letijo na željeno destinacijo – Preverite lahko tudi letališče v državi, kamor se odpravljate. Tam ugotovite katere letalske družbe letijo v to mesto ali državo in tako preverite še spletne strani teh letalskih družb in cene za letalsko karto.

Zvestoba – praktično vse letalske družbe imajo neko obliko programa zvestobe, ki vam omogoča posebne ugodnosti, brezplačne lete in druge stvari. Preverite in izkoristite jih.

Ali naj kupim letalsko karto sedaj ali naj še malo počakam?

To je najpogostejše vprašanje, ki ga dobimo in katero zanima vse, ki želijo kupiti poceni letalske karte. Na žalost ni primernega odgovora, saj nihče ne ve kdaj bo naslednja akcija in ali bo letalska karta stala še manj.

Letalske družbe pogosto pripravljajo razne promocije in akcije za lete na svojih linijah. S tem prodajajo nezasedene sedeže in si dodatno delajo promocijo, kot ugodni ponudnik, da bi se tudi naslednjič obrnili na njih.

Če imate do začetka željenega potovanja samo še kakšna dva meseca, vam nihče ne more zagotoviti, da je bolje, da še malo počakate z nakupom letalske karte, ker bo zagotovo še kakšna akcija. Če bi kdo znal točno napovedati, da se bodo letalske karte še pocenile, nihče ne bi nakupoval po rednih cenah.

Last minute letalske karte so večinoma zelo omejene, datum odhoda in povratka pa je fiksen, kar prav tako ni primerno za večino ljudi. Zraven tega ne morete izbirati odhodnega letališča, kar lahko na drugi strani dodatno poveča stroške potovanja.

Npr. če najdete letalsko karto, ki je iz Munchna 50€ cenejša, kot ta, ki ste jo kupili iz Dunaja, na koncu niste prav veliko prihranili, saj je do Munchna več stroškov za prevoz, prav tako pa boste porabili več časa.

Prednosti hitrega nakupa letalske karte

Hiter nakup letalske karte ima tudi nekatere prednosti, na katere veliko krat ne pomislimo. S tem mislimo na nakup šest mesecev ali več pred planiranim potovanjem:

  1. Zagotovilo, da gremo na potovanje – letalska karta je običajno prelomna točko pri načrtovanju potovanja, saj ko enkrat imamo karto, potem smo se zares odločili, da gremo na potovanje. Malenkost dražji nakup (kar sicer ni nujno) poskrbi, da se bomo na potovanje res odpravili.
  2. Veselje – potovanja se tako veselimo že veliko časa v naprej, zaradi česar bomo dobre volje, ko bomo na to pomislili, že pol leta ali več v naprej.
  3. Živčnost – čakanje do zadnjega trenutka, nas lahko dela zelo živčne, saj ne vemo, če bomo dobili karto po željeni ceni oz. če bomo sploh lahko šli na potovanje.
  4. Denar – če bi dobili letalsko karto v zadnjem trenutku za 50€ ali 100€ ceneje, glede na zgoraj opisano, to niti ni tako velik prihranek, saj bi v roku šestih mesecev ali celo celega leta s kakšnim dodatnim delom ali večjo varčnostjo veliko lažje prihranili teh dodatnih 100€.

Ostale stvari na katere moramo biti pozorni pri nakupu letalske karte

Cena letalske karte ne sme biti edini kriterij za nakup, saj lahko na drugi strani nastanejo drugi stroški ali imamo zaradi tega slabšo storitev.

Spodaj najdete nekaj predlogov, ki so prav tako pomembni pri nakupu letalske karte in se jih prav tako izplača upoštevati pri naslednjem nakupu karte.

Oddaljenost letališča za odhod– Za bolj oddaljena letališča porabimo veliko več časa in denarja za transport do njega. Če kupimo letalsko karto iz Munchna namesto iz Dunaja in prihranimo 30€, bomo ta znesek porabili za prevoz, prav tako bomo izgubili veliko več časa.

Oddaljenost letališča za prihod – Tudi prihod daleč izven mesta nam lahko bistveno poveča stroške. To še posebej velja za nizkocenovne letalske družbe, ki veliko krat ponujajo zelo poceni letalske karte. Na drugi strani pa ugotovimo, da bomo za prevoz iz in na letališče porabili več denarja, kot smo plačali za letalsko karto.

Čakanje na prestope – tudi pri prestopih lahko izgubimo veliko časa in porabimo kar nekaj denarja, saj so cene na letališčih praviloma višje zraven tega pa nas lepo oblikovane trgovine v Duty Free Shopih na letališčih hitro premamijo v kakšen nakup, ki ni potreben. Pri nakupu letalske karte bodimo pozorni na to, da bo čim manj čakanja na letališču.

Čas odhoda in prihoda – prav tako bodite pozorni na ure leta, saj zelo močno vplivajo na to koliko časa boste dejansko preživeli na potovanju. Odhod zvečer in povratek zjutraj vam hitro odvzameta dva dneva. Če že na začetku vaše potovanje ni bilo namenjeno za dalj časa, lahko veliko svojega dopusta izgubite zaradi slabih ur leta. Pri nakupu letalske karte preverite, če je več letov v enem dnevu in izberite tistega, ki vam bolj odgovarja.

Letalska družba – tudi pri izbiri letalske družbe prihaja do velike razlike v kvaliteti storitev.  To je še posebej opazno pri nizkocenovnih letalskih družbah v primerjavi z ostalimi. Če smo na kratkem letu, bomo lažje prestali natrpane sedeže. manj prostora in let brez pijače in hrane, kot če bomo leteli tri ali štiri ure. Nekaj evrov dražja letalska karta z boljšo letalsko družbo nam lahko prihrani kar nekaj slabe volje in živcev.

Strošek prtljage – pri nakupu letalske karte moramo biti pozorni tudi na vključeno prtljago. Medtem ko je zadovoljivo število kg pri običajnih letalskih družbah že všteto v ceno, nizkocenovne letalske družbe oglašujejo cene samo za ročno prtljago. Doplačilo za nekoliko več prtljage pa lahko nanese skoraj toliko kot letalska karta.

Upamo, da smo vam z nekaj nasveti pripomogli, da boste lahko naslednjo letalsko karto kupili nekoliko ceneje in že pri samem nakupu upoštevali vse dodatne stroške, ki so povezani z njo.

Prevoz na letališče

Na žalost so letalske karte iz Ljubljane večinoma dosti dražje, kot iz ostalih bližnjih letališč, kot so Benetke, Zagreb, Budimpešta, Dunaj itd. včasih lahko najdemo še dodatno znižane letalske karte iz Munchna, Milana ali Beograda.

Za prevoz na letališče lahko uporabimo lasten prevoz ali se ta odpravimo z organiziranim prevozom, kot ga ponuja GoOpti. Preko spodnje povezave si lahko ogledate cene za prevoz na izbrano letališče. Primerjate ga z lastnimi stroški, ki bi jih imeli, če bi se na letališče odpravili s svojim avtom (plus strošek za parkiranje, če ga nameravate pustiti na letališču). Prevoz z GoOpti je večinoma cenejši.

Obvestila za poceni letalske karte pošljemo občasno tudi vsem, ki so prijavljeni na naše novice. Prijavite se spodaj.

V kolikor so vam nasveti za nakup letalske karte zanimivi, kliknite Všeč mi je in delite stran s prijatelji.