Blog in novice

Nasveti, akcije in zanimivosti

DVD Tujina? Zakaj pa ne?! Kako najti delo v tujini: za tiste, ki si želijo spremembe

Sama sem vedno verjela, da ne bom učiteljica, ker imam tremo. Tako med študijem nisem poučevala tujih jezikov kot številni sošolci s fakultete, ker sem verjela, da ne zmorem stati pred 8 ljudmi, ne da bi se mi šibila kolena in tresel glas. Na dolgo prigovarjanje prijateljice, ki je organizirala lokalni tečaj nemščine, sem se le vdala in vendarle poskusila. In veste, kaj se je zgodilo? Spoznala sem, da sem kljub svojemu 20-letnemu prepričanju, da ne bom učiteljica, rojena za ta poklic!

Morda je ravno delo v tujini, kjer ste neobremenjeni z okolico („Joj, kaj pa on dela zdaj kot kuhar, če je študiral na FDV?“) in prisiljeni, da se znajdete sami, priložnost, da preizkusite, česa vsega ste sposobni. Poskusite! Verjamem, da boste prijetno presenečeni!

Takole je razmišljala Tina Grilc, predavateljica in prevajalka za angleški in nemški jezik. Med študijem in po njem jo je večkrat zaneslo v tujino. Ker jo je čedalje več ljudi spraševalo, kje najti prakso, prostovoljno delo ali redno službo, se je odločila, da napiše priročnik in tako s koristnimi informacijami pomaga čim več Slovencem.

Priročnik je izšel na DVD-ju Tujina? Zakaj pa ne?!

Kaj zajema?

  • konkretne spletne strani, ki so pomagale že tisočim ljudem po celem svetu, da so na njih našli prakso, prostovoljno delo ali redno službo,
  • predloge prijav in življenjepisov v angleščini ter nemščini,
  • nasvete, kako biti pri iskanju dela ustvarjalen,
  • nasvete za ugodna potovanja, tečaje tujih jezikov in nakup letalskih vozovnic.

BONUS: Intervju z vodjo projektov svetovalnega podjetja HRM d.o.o. o iskanju kadrov,

Želite tudi vi storiti prvi korak v tujino? Kliknite tukaj http://stinovtujino.com/kako-najti-delo-v-tujini/