Blog in novice

Nasveti, akcije in zanimivosti

Potopis – Križarjenje po Karibih + Florida

Država: Florida, Karibi

Čas potovanja: junij 2013

Opis poti: Benetke- Madrid- Miami- Karibi (križarjenje): Grand Turk, Dominikanska rep., Curacao, Aruba

Prenočišča

Blue Moon hotel na Miami Beach. Rezerviral preko agencije, saj je začuda bilo ceneje kot preko interneta. Hotel se nahaja v ulici takoj za Ocean drive, kjer se nahajajo vsi lokali, restavracije in plaža. Do ocean drive-a je torej le 5 hoje, vendar je kljub temu v hotelu ponoči izredno mirno in tiho. Tudi cena je nižja kot na Ocean drive.

Križarjenje: katerokoli novejšo in večjo ladjo izberete boste bivali v luksuzu. Notranja kabina popolnoma zadostuje, ker v kabini preživiš le kakšnih 5% celotnega potovanja.

Prevoz

Cene letalskih kart se kar razlikujejo zato priporočam, da se malo prebrska po internetu preden rezervira. Večino časa sem uporabljal taxi, saj so 24h na razpolago, taksisti pa poznajo vse kotičke mest. Odlična varianta v Miamiju je rent a bike.

Hrana

V Miamiju in Karibskih otokih priporočam izbiro domačih specialitet, torej karibskih, latinskih restavracij. Odlično je karibsko sadje.
Močno odsvetujem ameriški fast food (maščobe…)

Cene in stroški

Večino potovanja sem organiziral preko interneta. Ceneje cca. 30%. Tudi za izlete se preko interneta bolj individualno dogovarjaš, hkrati pa osebno spoznaš lokalne vodiče.

V ZDA se 90% plačuje s kreditnimi karticami. Značilnme so napitnine, ki znašajo od 15-20% doplačila na računih. Predlagam manjše bankovce po 1$.

Zanimivosti

Preverite vize, in uredite vse postopke za letalo in ladjo že vnaprej preko interneta.

Priporočila za ogled

Miami city tour, Everglades, Orlando, mesta na karibskih otočkih, plaže, snorkeling, potapljanje.

Potoval je Simon