Sihanoukville – Party time

Sihanoukville velja za glavno obmorsko destinacijo v Kambodzi in tako se opazi cisto drugacno vzdusje. Veliko je tujcev, ki so se sem preselili in imajo svoje lokale in druga podjetja. Zacuda hitro najdema sobo, bomba bungalov za 10$ v Monky Republic.

Nato se odpravima na kosilo. Nekaj je bil slabe volje ali kaj, saj mu nikjer ni odgovarjalo, povsod je bilo predrago, on tam ne bo jedel in seveda se je zgodilo, kar se vedno zgod: na koncu pristanes v najdrazji restavraciji. No, jedla pa sma avstralske steake. Bomba.

Kasneje sma si sla ogledat bliznjo plazo, ki je bila res sanjska, a se ni zelel it kopat. Jaz sem komaj cakal, da skocim v morje, saj je bilo res lepo. Med drugim me je tudi fotografiral, seveda tako da se ni nic videlo. Bil je neke slabe volje zaradi poti na Novo Zelandijo. Ocitno je potreboval vizo tudi za Avstralijo, ceprav tam ne bo potoval, ki je bila zelo draga. Tudi drugace je bil veliko na telefonu in klical domov, kar ga bo verjetno zelo drago stalo, a mu je mama obljubila, da bo placala racun.

Pri tem sma gledala enega gospoda, ki je zelo smesno telovadil na plazi in vsaj malo sem ga nasmejal, ko sem zacel dekati tudi jaz 50 sklec, zaradi izgubljene stave. Nisem jih mogel narediti.

Na poti nazaj do sobe pa se je zacel pravi luksus. Najprej ustavim zensko z velekimi raki in dva pojema, potem naju ustavijo za happy hour, cel kroznik skoljk na zaru in pivo za 0,50$ s prelepim soncnim zahodom. Priceless. Vmes pride mimo se zenska s pecenimi lignji, tako da je bilo res odlicno. Ob odhodu vidima, da so imeli se celo tuno in barakudo za 4$ oz. 3$. Na poti do bungalova vidim se akcijo za vecerjo in ker je bilo se samo pol ure casa za happy hour, sma rekla da grema kar zdaj. 2x predjed, 2x glavna jed (mecarica in tuna) za 10$. Boljse ne bi moglo bit.

No ze tretjic na poti nazaj do sobe naju ustavijo hostese s flyerji. Pazi to: brezplacni shoot ob prihodu, brezplacno pivo s flyerjem, happy hour za pivo in boate ter, ker je bil Rambo party, ce imas ob polnoci na glavi trak, ki si ga dobil, se ena pijaca zastonj. Pozabil sem omenit, da sma tudi pri check inu dobila zetona za dve brezplacni pivi.

Ce vse to sestejes in dodas, da smo igrali tudi beer pong in seveda nisem dovolil, da me kdo premaga, ceprav sem igral prvic, dodatnih komentarjev ni potrebno pisati. Mojster je bil med tem kaksno uro na telefonu in je potem sel domov zaradi “nekih problemov”.

Btw: iskali so tudi natakarje, zahodnjake: brezplacna pijaca, hrana in prenocisce ter brez placila. S tremi, ki sem se pogovarjal, so mi rekli, da jih bo to mesto ubilo. heh.

Nazaj na glavno stran potovanja Vietnam, Laos in Kambodža.

Top